<

Introductieweek

Buitenpost, 19 oktober 2017

Dit was voor de nieuwe leerlingen een heel ‘spannende’ week. Om ervoor te zorgen dat leerlingen zich zo snel mogelijk thuis voelden op school, startten we deze week op dinsdag met een gezamenlijke centrale opening voor alle brugklassers. De leerlingen werden welkom geheten op het Lauwers College. Ze maakten kennis met hun leerjaarcoördinator en hun mentor. Na de centrale opening gingen de brugklassers de rest van de dag met de mentor op pad. De mentor is erg belangrijk en begeleidt de leerlingen gedurende het hele schooljaar. Tijdens deze eerste dag stonden de volgende thema’s centraal: kennis maken met elkaar, de klas, de mentor en de school. De mentor gaf informatie en er kwamen leuke kennismakingsspellen/-activiteiten aan bod. Ook werd er een speurtocht gehouden door de school waardoor de leerlingen kennismaakten met het gebouw.

Om elkaar en de klas beter te leren kennen en om de groepsvorming te ondersteunen, werd er op de woensdag een sportieve ochtend georganiseerd. Het thema ‘samenwerken’ stond centraal tijdens deze sportieve ochtend. De groepsvorming was toen al in volle gang. De mentor speelt hierin eveneens een belangrijke rol. Die houdt de groepsvorming goed in de gaten. We willen namelijk dat de klas zich vanaf deze eerste week op een positieve manier ontwikkelt als groep.

Op de donderdag volgden de brugklassers de eerste lessen volgens het normale rooster en werd er een theatervoorstelling gespeeld. Ze maakten kennis met verschillende vakken en docenten. Aan het einde van elke dag hadden de brugklassers een moment met de mentor. Dit mentormoment vonden we erg belangrijk. Tijdens dit moment was er ruimte voor vragen en om samen ervaringen uit te wisselen. Daarnaast kon de mentor de brugklassers voorbereiden op en informeren over de volgende dag.

Op de laatste dag van de introductieweek stond er een knallende afsluiting op het programma: The American Party met eigengemaakt hapjes en muziek. We sloten deze dag af met een groepsfoto en een korte evaluatie van de week. Daarna barstte het feest los.

De introductieweek van dit nieuwe schooljaar was opnieuw een geslaagde week. We zijn erg trots en blij met onze nieuwe groep brugklassers. Ze zijn ontzettend leergierig en enthousiast en dat maakte deze week tot een groot succes!

We wensen onze nieuwe brugklassers een heel fijn schooljaar toe.

De introductiecommissie

Dieuwke Hettinga, Doetina Schoonewille, Ljibbe Kuipers en Dilys Vlieger