<

Introductie-activiteiten

Buitenpost, 6 september 2021

Klas 1

Dinsdag 24 augustus was het dan zover. Maar liefst 165 nieuwe leerlingen stonden voor de ingang van het Junior College te trappelen om naar binnen te mogen. Na de opening, verzorgd door de leerjaarcoördinator (dhr. Van Duinen), gingen alle leerlingen met hun klas en coaches enthousiast de kennismaking in. Kennismaken in de klas, een speurtocht door de school, de eerste pauze en natuurlijk ook de nodige informatie.

Op de woensdag stonden er allerlei activiteiten in en rondom de school op het programma. Er werd een Escape Room gespeeld, vuur gemaakt, puzzels opgelost en een lasergame gespeeld. Het plezier straalde er vanaf bij zowel leerlingen als begeleidende docenten. Op de donderdag en de vrijdag stonden de eerste echte lessen op het programma.

We kijken terug op een erg leuke en geslaagde week!

Mavo 2, 3 en 4  

Vrijdag 27 augustus waren alle 2e, 3e en 4e klassen mavo te gast op het terrein van camping De Watermolen in Opende. Onder begeleiding van de instructeurs van ECHT-outdoor moesten de leerlingen een circuit van verschillende activiteiten doorlopen. De leerlingen moesten onder andere over een hindernisbaan en een survivalbaan. Daarnaast werd er gesupt en er werd een vlot gebouwd  dat daarna natuurlijk ook getest moest worden.  Samenwerken, concentratie, uithoudingsvermogen maar vooral ook plezier beleven stonden deze dag centraal.

De dag begon met een fris briesje en een beetje regen, maar al snel brak de zon door. Het duurde dan ook niet lang of de eerste leerlingen lagen in het water. Onder toeziend oog van de mentoren werden de verschillende onderdelen doorlopen. Een aantal mentoren deed zelfs fanatiek mee!

Rond 15.00 uur keek iedereen terug op een geslaagde dag die volgens een aantal leerlingen zeker voor herhaling vatbaar is. 

Excursie naar Schiermonnikoog vwo 2 en 3

Als afsluiting van de introductieweek gingen de leerlingen van klas 2 en 3 vwo onder begeleiding van coaches, mentoren en docenten een dagje naar Schiermonnikoog.

Op het eiland stonden er bij aankomst huurfietsen klaar voor de leerlingen. Na een half uurtje fietsen konden de leerlingen op het strand door middel van een vragenspel en een aantal speed-dates nader kennis met elkaar maken. Een aantal leerlingen liet zich verleiden tot het nemen van een duik in het koude zeewater. De kou van de frisse duik werd later gecompenseerd met een aantal lekkere versnaperingen.

In het bos werd vervolgens Levend Stratego gespeeld. Elk team moest de vlag op een strategische, maar zichtbare plek verstoppen. Aan de tegenstanders de taak de vlag te bemachtigen. Sommige leerlingen wisten de vlag zelfs hoog in de boom te krijgen. In de middag verkenden de leerlingen in groepen zelf het eiland. Na gezamenlijk een ijsje te hebben gegeten en een mooi fietstocht gemaakt te hebben vertrokken we om half vijf weer met de boot richting het vasteland.

De excursie was een leuke afsluiting van de introductieweek, waarin de leerlingen elkaar beter konden leren kennen en samen het jaar hebben opgestart.

BBQ havo 4 en 5

Aan de lange vakantie komt uiteindelijk ook een einde. Zo ook voor de 126 leerlingen havo 4 en de 96 leerlingen havo 5 van het Lauwers College in Buitenpost. Afgelopen dinsdag 24 augustus mochten we deze groep leerlingen weer verwelkomen op het Lauwers College. Na een korte plenaire bijeenkomst in de zitkuil volgde voor de havo 4-leerlingen het introductieprogramma onder leiding van de mentoren van havo 4.

De havo 5-leerlingen mochten een uurtje later ook aantreden en onder leiding van hun (nieuwe) mentor de nodige informatie ontvangen over dit voor hen hopelijk laatste schooljaar.

Aansluitend op de introductielessen konden de leerlingen nog genieten van een uitstekende BBQ op het plein achter het Junior College (havo 4) of op het binnenplein (havo 5). Samen met mentoren, leerjaarcoördinatoren en teamleider werd volop genoten van een lekker stukje vlees onder ook nog prachtige, zonnige omstandigheden.

Een prima start van het komende schooljaar!

Mentoren, leerjaarcoördinatoren havo 4 & 5 en teamleider havo.