<

Introductie klas 1, havo 2 t/m 5 en vwo 6

Buitenpost, 26 september 2022

Dinsdag 30 augustus was voor de nieuwe leerlingen van klas 1 de eerste dag op het Lauwers College. Na de opening, verzorgd door coaches, startten alle leerlingen met de kennismaking. Deze dag konden de leerlingen kennismaken met elkaar, met de coach en de school. Er was een speurtocht door de school, er werden verschillende spelletjes gedaan en natuurlijk kregen de leerlingen ook alle belangrijke informatie.

Op de woensdag stonden er allerlei activiteiten in en rondom de school op het programma. Er werd onder andere een pubquiz gespeeld, vuur gemaakt en een lasergame gespeeld. De leerlingen hebben heel enthousiast meegedaan en hebben een fijne dag gehad. Op de donderdag en de vrijdag stonden de eerste echte lessen op het programma.

Na een aantal kennismakingsactiviteiten op de dinsdag zijn de leerlingen van havo 2 op 31 augustus jl. naar Holwerd gebracht om van daaruit naar Ameland te varen. Het was een stralend zonnige dag, heerlijk weer om te fietsen over het eiland. Alle leerlingen werden verzameld op het strand en deden in kleine groepjes een fietspuzzeltocht met behulp van de kaart van het eiland. Uiteindelijk moest via een som de oplossing van de puzzel gegeven worden. De sfeer was goed, maar aan het richtingsgevoel van een aantal leerlingen moet nog wel een beetje geschaafd worden... We kijken terug op een heel plezierige dag

De leerlingen van havo 3 zijn op 31 augustus  jl. naar Aventoer in Burgum geweest. Het was een vol programma met onder andere midgetgolf en bowlen. De stevigheid van de bowlingbaan is goed getest door een aantal leerlingen. Ook het klimpark zorgde voor spectaculaire verhalen. Leerlingen die van zichzelf niet hadden verwacht op hoogte over een balk te klimmen, gingen na een beetje begeleiding met plezier een verdieping hoger. Op de bovenste verdieping lag dan ook een prachtige beloning: je kon de ene zipline na de andere nemen. Omdat de groepen in havo 3 allemaal nieuw zijn, hebben de leerlingen op deze manier een hele actieve kennismaking beleefd.

Op dinsdag 30 augustus zijn ook de havo 4 en 5 klassen en vwo 6 klassen weer gestart met het nieuwe schooljaar. Na een korte opening werd het jaar opgestart met een introductie onder leiding van de (nieuwe) mentor. Na alle informatie was er ook nog ruimte om onderling vakantieverhalen uit te wisselen onder het genot van een heerlijke BBQ. Een ontspannend begin van het schooljaar dat door de leerlingen en vakdocenten gewaardeerd werd, mede ook door de prachtige zomerse omstandigheden. Een mooie start van hopelijk een mooi en goed schooljaar!

We kijken terug op een erg leuke en geslaagde week!