<

Het vervolgonderwijs ontdekken op Lauwers College Buitenpost

Buitenpost, 15 november 2022

Een vervolgopleiding kiezen kan best lastig zijn. Net als het kiezen voor de juiste school. Om leerlingen én hun ouder(s)/verzorger(s) hierbij te helpen, organiseerde locatie Buitenpost een informatiemarkt vervolgopleidingen.

Tijdens deze avond waren voorlichters en studenten van de noordelijke mbo’s, hbo’s en universiteiten aanwezig, waaraan vragen over het vervolgonderwijs gesteld konden worden. Het doel van deze markt was om ouders/verzorgers en leerlingen een beeld te geven van het ruime onderwijsaanbod in het Noorden.

Ook namen voorlichters van defensie, AFS Interculturele Programma’s (buitenland/highschool), studentenverenigingen Bernlef en studentenvereniging Navigators deel aan deze markt. Speciaal voor leerlingen van vmbo-tl/mavo die interesse hebben in een vervolg op de havo, stond er een stand vanuit het Lauwers College over @havo: een programma voor een prettige overstap van mavo naar de havo.

Uit het aantal bezoekers blijkt dat er veel interesse in zo’n informatiemarkt is. Al met al was het een zeer geslaagde avond.