<

Gezonde leefstijl week op Lauwers College Kollum

Kollum, 17 mei 2023

KOLLUM – Deze week staat een gezonde leefstijl centraal op het Lauwers College in Kollum voor de leerlingen van klas 1, 2 en 3. Er is de hele week aandacht voor gezonde voeding, gezonde leefstijl, veel bewegen en bewustwording hiervanDe leerlingen krijgen hier les in, gaan er zelf mee aan de slag, maar beleven de gezonde leefstijl ook door bezoekjes aan biologische boeren.

Vanochtend was de kick-off met wethouder van de gemeente Noardeast Fryslân, Jouke Douwe de Vries (o.a. Onderwijs en Gezond Leven). De Wethouder ging met klas 2A een pittige ochtendwandeling (walk a mile) maken van ongeveer 20 minuten. Aansluitend gingen de leerlingen in de Foodtruck van Mama Mascha een gezonde wrap en een smoothie maken, die ze natuurlijk daarna lekker zelf op mochten eten. Tiid Foar Aksje, onder begeleiding van buurtsportcoach Tom van de Meer en jongerenwerker Joshua Leemburg, had voor de leerlingen het actieve spel Archery Tag waarbij de leerlingen even in het zweet gewerkt werden. Na de pauze kregen de leerlingen les in gezonde voeding en producten zoals de Schijf van Vijf, fruit en gezonde snacks. Als afsluiter mochten ze zichzelf weer in de gym kleren hijsen voor een actieve sportles.

De komende dagen staan er nog meer lessen in gezonde voeding en leefstijl op de planning, gaan de leerlingen op excursies naar biologische boeren in de omgeving en wordt er nog meer gesport.

Het initiatief komt van de Gezonde School aanpak waar het Lauwers College aan meedoet. Het Lauwers College vindt het belangrijk een gezonde leefstijl te stimuleren, omdat gezonde leerlingen vaker lekkerder in hun vel zitten, daardoor beter functioneren en zich beter kunnen ontwikkelen.

 

Auteur: Redactie RTV NOF

 

Het hele artikel is hier te lezen