<

Sportdagen klas 2 en 3

Buitenpost, 12 december 2022

Donderdag 17 november was het dan zover, de tjoekbalsportdag van klas 2 ging van start. In totaal waren er 30 teams die streden om de felbegeerde slagroomtaart. Aan de Hoefslag en in de Houtm√Ľne werd met veel inzet en plezier gespeeld om een plek in de kwartfinale. Na de poulewedstrijden verzamelden alle teams zich in de sporthal voor de ontknoping. Met de tribunes vol enthousiaste leerlingen gingen hier de kwartfinales van start. Onder begeleiding van de H5 BSM groep, die de hele sportdag betrokken waren als scheidsrechters bij de wedstrijden, werden er spannende wedstrijden gespeeld. Na de kwartfinales en halve finales, werd de finale op het veld vlak voor de inmiddels volle tribune gespeeld. Onder luid gejuich en enthousiaste aanmoedigingen werd het een prachtige finale!
Dit zijn de winnaars van het tjoekbaltoernooi.
Uit klas 2C: Damian, Mirthe, Jelte en Dennis.

Op donderdag 8 december was het aan alle 3e klassen om hun basketbal skills te tonen. Maar liefst 180 leerlingen kwamen in actie verdeeld over de dag. Na de poulewedstrijden bouwde de spanning zich op richting de finale wedstrijden. In de ochtend streden uiteindelijk teams uit H3A en M3A in de finale om de titel. Onder luid gejuich en zelfs gezang vanaf de tribunes trok het team uit H3A aan het langste eind en zaten zij even later aan de winnaarstaart. Ook docent Katsma was in haar nopjes met dit resultaat.
In de middagsessie was het niet minder spannend. In de finale tussen teams uit M3C en V3B, en daarmee ook de strijd tussen van der Meulen en Vlieger, trok uiteindelijk M3C aan het langste eind. Van der Meulen kon zijn geluk niet op en at triomfantelijk het stuk taart mee met de winnaars.
Een weer erg geslaagde dag! Grote complimenten aan alle leerlingen. Fanatisme ging gepaard met sportiviteit, een combi die niet altijd gemakkelijk is! Grote klasse!