<

Geslaagde Doemiddag

Buitenpost, 18 november 2019

Ruim 150 groep 8 leerlingen van vele basisscholen uit de regio hebben afgelopen woensdag 13 november hun eerste lessen gevolgd op het in Buitenpost.

Na de ontvangst in het Junior College, dé plek voor de 1e klas leerlingen, gingen de toekomstige brugklassers in groepen minilessen volgen zoals dat in het voortgezet onderwijs gaat. Onder begeleiding van enthousiaste leerlingen gingen zij door de school en kregen zij drie lessen van 25 minuten.

De groep 8 leerlingen kregen theorielessen zoals Nederlands, Frans, Wiskunde en Biologie afgewisseld met praktijkvakken als Lichamelijke Opvoeding, Scheikunde, Drama en Beeldende Vorming. Op deze manier kregen zij een goed beeld van het onderwijs in Buitenpost.

De aanwezige ouders werden na een kop koffie of thee rondgeleid door de school en konden vragen stellen.

In Buitenpost bieden we leerlingen de mogelijkheid om OPM@@T onderwijs te volgen. De leerlingen hebben keuzevrijheid binnen hun rooster en kunnen dit op vele manieren invullen afhankelijk van hun interesses en talenten. Daarnaast bestaat het basisrooster uit reguliere vaklessen.

Na afloop van de doemiddag gingen de leerlingen vrolijk en lachend huiswaarts. De positieve en enthousiaste reacties van de leerlingen maakten de doemiddag in Buitenpost erg geslaagd!