<

Generation Discover Festival

Grijpskerk, 8 oktober 2019

Op vrijdag 4 oktober zijn klas 2 mavo, havo en vwo van het Lauwers College Grijpskerk naar het Generation Discover Festival in Ahoy Rotterdam geweest. Het festival wil leerlingen de kans geven om de wereld van wetenschap en technologie te ontdekken en stond in het teken van het leven in 2050: hoe zorgen we ervoor dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven?

Om 08.00 uur vertrok de bus en na veel spelletjes, filmpjes, series, foto's en gezelligheid kwam Ahoy in zicht. Eenmaal binnen hebben de leerlingen (en begeleiders) zich kostelijk vermaakt met activiteiten als nagellak maken, magneetvissen, raketten lanceren, zoutwater auto's maken en laten rijden, drones besturen, robot voetbal en nog veel meer!

Het bezoek aan dit festival had alles te maken met het project Artcadia, waarmee we binnenkort starten. Artcadia is een landelijke techniek- en kunstwedstrijd waarbij leerlingen zich gaan verdiepen in de stad van de toekomst (rond het jaar 2080). In de toekomst liggen er veel uitdagingen klaar, o.a. rond thema's als sociale omgang, vervoer, gebouwen, ruimte, water en milieu. Onze science-leerlingen gaan deze uitdagingen te lijf met eigen oplossingen en ontwerpen.

Dus... to be continued!