<

Franse filmmiddag

Buitenpost, 2 december 2019

Woensdag 27 november zijn we voor het vak Frans naar de Franse filmmiddag in Groningen geweest. Voorafgaand aan deze filmmiddag heeft iedereen tijdens de Franse les in het Frans een vraag bedacht om te stellen aan Balasingham Thamilchelvan, een acteur in de film, die aanwezig was op de filmmiddag.
We vertrokken om 11:45 met de bus vanaf school. Rond kwart over twaalf kwamen we aan in Groningen.

Workshops
Eerst gingen we naar de Rijksuniversiteit Groningen, waar we verdeeld werden in groepjes om een workshop te gaan doen. Er waren verschillende workshops.
Wij deden mee aan de workshop ‘Epic Fail’, die ging over mislukkingen. Iedereen mocht iets opschrijven wat was misgegaan in zijn/haar leven. Dat kon iets groots zijn, maar ook gewoon iets kleins, zoals een toets die je misschien verpest hebt. We gingen kijken hoe het kan dat je je vaak schaamt als je iets verkeerd hebt gedaan. De workshop had te maken met de film, omdat in de film ook allemaal dingen misgingen en iedereen wel minder leuke dingen had meegemaakt.

Film
Na de workshop gingen we naar de Pathé. Daar gingen we de Franse film ‘Le Grand Bain’ kijken. Wij waren al vroeg in de zaal, dus we hadden een mooi plekje.
Na een kwartiertje wachten begon de film, Balasingham Thamilchelvan was er toen ook al. Wij vonden de film erg leuk. Hij was vooral grappig, maar soms ook een beetje ontroerend, zoals ons van te voren ook al was verteld. We waren de hele tijd geboeid en het bleef leuk. Na de film kwam Balasingham Thamilchelvan op het podium om vragen te beantwoorden. Wij konden dit over het algemeen best goed verstaan, maar soms was het ook wat onduidelijk. Zo vroeg Brechtje ‘J’ai lu que vous ne saviez pas nager…. pourquoi avez-vous voulu jouer dans ce film?’ (Ik las dat u niet kon zwemmen … waarom wilde u in deze film spelen?)
Onze eigen vragen kwamen helaas niet aan bod.

We vonden het een geslaagde dag en zeker de moeite waard om onze vrije middag aan te besteden!

Froukje en Lyanne uit V4A