<

Floorballtoernooi klas 4 Buitenpost

Buitenpost, 20 februari 2018

Donderdag 8 februari jl. vond het jaarlijks terugkerend floorballtoernooi voor de klassen 4 op het Lauwers College plaats. Vanaf 10.15 uur werd er fel gestreden om de traditionele slagroomtaart die de winnaars van het toernooi staat te wachten. De teams waren gemaakt uit de stamklassen en speelden gemixt tegen andere teams. Tl-klassen spelen dus ook tegen havo- en vwo-klassen.

Bij dit toernooi hebben de leerlingen een dubbelfunctie. Ten eerste zijn ze actief speler in een team. We spelen dit floorballtoernooi in teams van minimaal vier spelers. Drie spelers staan in het veld en deze proberen met een floorballstick te scoren in het doel van de tegenpartij. In het doel zit een keeper, vaak op zijn knieƫn, om de ballen tegen te houden. Het spelletje gaat razend snel op en neer. Vaak hebben de teams een aantal wissels zodat wanneer je moegestreden bent even kunt wisselen met een frisse speler.

De tweede taak van de spelers is het zijn van scheidsrechter. De teams zijn eerlijk verdeeld over het wedstrijdschema en gaan om en om een wedstrijd leiden. De sectie LO vindt het belangrijk dat leerlingen ook met deze taak in aanraking komen en hier ervaring in opdoen. In de lessen is er daarom ook aandacht besteed aan de taak als scheidsrechter.

Uiteindelijk zijn twee teams de winnaar van een prima verlopen sportdag geworden. De teams staan op de foto hieronder. Al met al was dat de sportdag prima is verlopen. De sfeer tijdens het toernooi was goed. De taken van de scheidsrechters zijn uitstekend uitgevoerd. Er werd heel respectvol omgegaan met verschillen tussen de teams en klassen.

Sectie LO