<

Finale Olympic Moves

Lauwers College, 19 juli 2018

Na vele selecties, voorrondes, regiofinales en halve finales was het dan eindelijk zover: op 8 juni was de landelijke finaledag van Olympic Moves in Arnhem (Papendal). Olympic Moves is een landelijke organisatie die onderlinge wedstrijden regelt tussen verschillende VO-scholen in allerlei sporten. Voor deze landelijke finaledag hadden wij, als Lauwers College, ons geplaatst voor de volgende onderdelen: unihockey heren klas 1/2 (locatie Grijpskerk), zaalvoetbal heren klas 3/4 (locatie Buitenpost), trampolinespringen (locatie Buitenpost), korfbal schoolteam (locatie Buitenpost) en veldloop schoolteam dames en heren (locatie Buitenpost). Een ongeëvenaard succes wat resulteerde in dat we met een volle touringcar op 8 juni om 6.50 uur richting Papendal vertrokken.

Na een (regenachtige) opening op Papendal werden erop 23 verschillende locaties de verschillende finales uitgevoerd. Hierbij hebben wij het als Lauwers College heel erg goed gedaan:

-          Unihockey heren klas 1/2 (locatie Grijpskerk): 1e plaats!
-          Trampolinespringen (locatie Buitenpost): gedeeld 1e plaats!
-          Zaalvoetbal heren klas 3/4 (locatie Buitenpost) 2e plaats!

Het korfbalschoolteam en het veldloopschoolteam dames en heren bleven buiten de prijzen, maar mogen ook zeker terugkijken met trots op het bereiken van deze landelijke finaledag.

Op de terugreis werd de McDonald’s nog aangedaan voor de inwendige mens. Al met al een prachtige dag met geweldige resultaten waar we als school erg trots op mogen zijn. Met veel zelfvertrouwen kijken we alweer uit naar de editie van schooljaar 2018 - 2019!

Namens de vaksectie L.O.,

Anne Gosse Damstra