<

Excursie Tehatex

Buitenpost, 30 januari 2023

Leerlingen H4, V4 én V5 met Tehatex in hun vakkenpakket zijn dinsdag 17 januari mee geweest naar het Kröller-Müller én het Drents museum. In het kader van oriëntatie op het vakgebied, schilderstijlen en technieken hebben we twee écht verschillende musea bezocht om het enorme bereik van kunst te ervaren.

Het Kröller-Müller blijft een fantastisch museum, waar zowel binnen als in de beeldentuin prachtig werk te zien is. Met name modern werk van de eerste helft van de 20e eeuw is hier te zien. Het verzamelde werk van Helene Kröller-Müller vormt nog steeds de vaste collectie met indrukwekkende iconische schilderijen van Van Gogh, Bart van der Leck maar ook Signac, Picasso en Monet. Vanwege de winterperiode waren er buiten een aantal beelden beschermd ingepakt of zelfs weggehaald. Dat is uiteraard een goede reden om in de zomer nóg een keer terug te komen.

‘s Middags hebben we een bezoek gebracht aan het Drents museum waar we een rondleiding kregen bij de tentoonstelling 'Sterven in schoonheid'. De tentoonstelling gaat over de gewone man in Pompeï en Herculaneum, vóórdat de Vesuvius alles bedekte met een lavalaag. Dit was absoluut indrukwekkend te noemen maar tegelijkertijd genoten we zichtbaar van een prachtige verzameling voorwerpen van de Romeinse beschaving. De kunstgeschiedenis kwam daar (al is het maar voor even) weer tot leven.

Agnes Busse
Docent Tehatex