<

Excursie Artis

Buitenpost, 1 december 2023

Gisterochtend vertrokken in alle vroegte vier bussen met 192 passagiers van het Lauwers College naar dierenpark Artis te Amsterdam, voor de vakken biologie en nask. Artis heeft namelijk naast een heleboel dieren, ook een fantastisch planetarium. Zo konden we met één excursie, voor twee vakken op pad!

Hoewel we met wat vertraging vertrokken, kwamen we mooi op tijd aan in Artis. In Amsterdam scheen de zon en viel de kou reuze mee. Na wat uitleg van de coach over waar de leerlingen zich moesten melden voor het volgende programma, gingen de leerlingen in groepjes uiteen. Ze gingen op zoek naar twee dieren van hun keuze, ze maakten foto’s, zochten informatie en een enkeling waagde zich aan het ondervragen van de verzorgers.

Het tweede deel van de excursie bestond uit een bezoek aan het planetarium. De zaal werd zelfs voor de gelegenheid speciaal voor ons gereserveerd. In rode bioscoopstoelen werden we meegenomen door de ruimte. Eerst door een medewerker die ons uitlegde hoe wij mythologische figuren aan de hemel kunnen vinden. Daarna met een film over alle planeten en al hun bijzonderheden. Na afloop moesten de leerlingen een filmpje maken met daarin een uitleg over welke planeten ze willen bezoeken en waarom.

Aan het einde van de dag keerden we terug naar Buitenpost. Voor vertrek werden alle leerlingen nog even geteld, een altijd spannend moment... Gelukkig miste er NIET één! We ontvingen ook nog vele complimenten over onze voorbeeldige leerlingen, zowel over hun gedrag in Artis als in de bus. Kortom: er kwamen een paar goed gemutste docenten terug van een geslaagde excursie, te danken aan onze leerlingen!