<

ESAB Demo Trailer bij het Lauwers College Kollum

Kollum, 16 november 2017

Afgelopen dinsdag kwam de firma ESAB met een demotrailer op bezoek bij het Lauwers College in Kollum om leerlingen kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op lasgebied.

Leerlingen konden onder begeleiding van een instructeur lassen met de lastoestellen uit de nieuwste lijn toestellen die door de firma ESAB op de markt is gezet.

Het Lauwers College Kollum heeft op het gebied van lassen nauw samengewerkt met de firma ESAB (vertegenwoordigt door Dhr. Kerkmeester sales engineer bij ESAB) en Lasaulec (vertegenwoordigt door Dhr. De Boer) om de juiste toestelkeuze te bepalen die enerzijds geschikt is voor het onderwijs en anderzijds zo goed mogelijk aansluit bij toestellen die door het bedrijfsleven worden gebruikt. Zij zijn er in geslaagd om hierbij maatwerk te leveren.

Waren een aantal leerlingen al enthousiast over het lassen, is dit door het bezoek aan de demotrailer nog meer toegenomen. Iets wat ook wel nodig is, want door de vergijzing ontstaat er een tekort aan lassers. Er is een dringend tekort aan goed geschoolde lassers.

Dat lassen zwaar en smerig werk is zoals in het verleden regelmatig gesuggereerd werd is in de huidige tijd  niet meer zo. Mede door toepassing van de moderne digitaal aangestuurde lasmachines, lasrobotisering en lasmanipulatoren.

Het Lauwers College zet zich daarom ook in om het machinepark zo up to date mogelijk te houden, om leerlingen die van het Lauwers College afstromen de beste kansen te bieden in het bedrijfsleven dan wel vervolgopleiding. Iets wat in de huidige tijd van ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen erg belangrijk is.

De leerlingen zijn weer een ervaring rijker, al met al een zeer geslaagd bezoek.