<

Een nieuwe leerjaarcoördinator klas 1

Buitenpost, 28 september 2018

Wie was die man die het schooljaar opende voor de leerlingen in de introductieweek? En die man op de ouderavond voor klas 1? Dát was de nieuwe leerjaarcoördinator van klas 1. Misschien helemaal onbekend, voor anderen wel een bekend gezicht, maar waarvan? En weer voor anderen: maar hij heeft toch altijd sportkleding aan?

Ik ben Gert van Duinen en woon met mijn vrouw en onze twee kinderen in Assen. Ik ben werkzaam op het Lauwers College als docent Lichamelijke Opvoeding, coördinator van de maatschappelijke stage (ook LCdoet) EN sinds dit schooljaar ook leerjaarcoördinator van klas 1. Een klus waar ik enorm veel zin in heb! 

Als leerjaarcoördinator ben ik verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen in klas 1.  Samen met de mentoren zorgen we voor onze 1e klas leerlingen en zijn we het aanspreekpunt. In de eerste periode, die hartstikke spannend is, willen we iedereen een vertrouwd en veilig gevoel geven. Daarna gaan we kijken hoe het met de resultaten gaat. Zit iedereen op de goede plek? Zijn er leerlingen die extra aandacht of ondersteuning nodig hebben? Uiteindelijk moeten alle inspanning van leerlingen, ouders en docenten leiden tot een goede determinatie naar klas 2. 

Naast de verantwoordelijkheid voor onze brugklassers houd ik mij ook druk bezig met de brugklasleerlingen van volgend schooljaar. Zo (onder)houd ik contact met basisscholen, doe voorlichtingen en organiseren we avonden voor de nieuwe leerlingen aan het eind van dit schooljaar. 

Al met al een veelomvattende taak waar ik heel veel energie, enthousiasme en passie in ga stoppen. Mocht u vragen hebben waar de mentor van uw zoon/dochter u niet mee kan helpen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen: gvduinen@lauwerscollege.nl

Gert van Duinen
Leerjaarcoördinator klas 1