<

Doe-middagen Lauwers College Buitenpost

Buitenpost, 24 februari 2022

Op dinsdag 15 en donderdag 17 februari heeft het Lauwers College in Buitenpost twee doe-middagen georganiseerd voor groep 8 leerlingen van de verschillende basisscholen uit de regio.

Ongeveer 300 leerlingen hebben het Lauwers College bezocht. Het schoolgebouw was op deze middagen speciaal ingericht als escaperoom. De leerlingen moesten puzzels oplossen bij de verschillende vakken. Als ze de oplossing hadden gevonden kregen ze een code. Met al die verschillende codes moesten de leerlingen een eindcode van vier cijfers maken om vervolgens een cijferslot te openen van een schatkistje. In dat schatkistje zat een sleutel waarmee ze de escape- room open konden maken. In deze escaperoom kregen de leerlingen als beloning een snack en een goed gevulde tas van de school.

Het enthousiasme en de vastberadenheid straalde van de gezichten af. Uiteindelijk lukte het elke groep om de escaperoom te openen en de beloning in ontvangst te nemen. Het Lauwers College kan terug kijken op twee geslaagde middagen.

De leerlingen hebben een leuke middag gehad en we hopen hen volgend schooljaar te begroeten op het Lauwers College in Buitenpost.