<

Docent valt in de prijzen

Buitenpost, 5 oktober 2015

Het onderwijs blijft constant in ontwikkeling. Vele professionals buigen zich over vraagstukken rond (les)kwaliteit, opbrengsten, diffentiatie, etc. om de realiteit van het onderwijs zo optimaal mogelijk te maken.

Namens het Lauwers College heeft docent Beeldende Vorming en Zorgfunctionaris Anni Koster deelgenomen aan een landelijk traject voor vernieuwing in het onderwijs, bij School Aan Zet. Naast professionalisering rond innovatie in het onderwijs is daar ook gewerkt aan een eigen interventie en de interventie van Anni Koster is tot praktijkvoorbeeld van de maand gekozen.

Anni Koster zette in dit kader in het schooljaar ‘13/14 een Plusgroep op voor de excellente leerlingen in klas 1H/V. Deze leerlingen worden in de Plusgroep meer en vooral ánders uitgedaagd om met een eigen oplossing te komen voor een gegeven probleem.

“De leerlingen hebben in de Plusgroep de prachtigste plannen bedacht om van de 21 eeuw opnieuw een Gouden Eeuw voor Friesland te maken. De uitdaging was voor hen betekenisvol, deed een beroep op hun onderzoekende houding en metacognitieve vaardigheden en dat op een zelfgekozen interessevlak. Je ziet dán pas echt waar leerlingen toe in staat zijn, prachtig om te zien gebeuren!” aldus Anni Koster. 

Voor wie meer wil weten over de interventie of School Aan Zet: www.schoolaanzet.nl