<

De eerste ervaringen met de Chromebooks

Buitenpost, 5 oktober 2020

De eerste weken van het schooljaar zitten erop, en daarmee de eerste weken met de nieuwe chromebooks.

Het grote voordeel van werken met chromebooks is dat we ons niet meer druk hoeven te maken over ICT-faciliteiten. Iedere leerling heeft zijn/haar eigen chromebook en heeft altijd toegang tot digitaal lesmateriaal. Dit is erg fijn werken.

De keerzijde is dat de leerling ook te allen tijde toegang heeft tot andere digitale platforms. Deze hebben soms niets met school te maken.

Momenteel mag een docent ook niet door de klas lopen vanwege het coronavirus. Dit betekent dat een docent ook niet goed kan meekijken op de schermen van de leerlingen. We onderzoeken of we hiervoor een oplossing kunnen vinden.  

De leerlingen leren enorm snel en werken al met veel gemak op de chromebooks. Voor de docenten is het ook een andere manier van werken en denken. We zijn bezig ons zo goed mogelijk aan te passen en te ontwikkelen om het chromebook zo effectief mogelijk in te zetten.

Het chromebook is een zeer welkome aanvulling op onze manier van lesgeven. Het vergroot de mogelijkheden om ons onderwijs nog meer OPM@@T aan te bieden. Dit is waar we naar streven, dat iedere leerling krijgt wat hij/zij nodig heeft.