<

De Culto, zie leerlingen en docenten schitteren op het podium

Buitenpost, 27 maart 2017

Op 11 april vindt de eerste culturele avond sinds jaren weer plaats. Initiatiefnemers Agnes Busse en Bart van Overveld (docenten op het Lauwers College) hebben deze nieuwe start ‘Culto’ gedoopt. Het principe is eenvoudig: bezoekers krijgen een avondvullende show te zien met optredens van artiesten (leerlingen en docenten) en theater (een verhaal dat zich tijdens de avond afspeelt).

De avond vindt plaats in De Colle in Kollum, om het theatrale gevoel bij artiesten en bezoekers te versterken. Zaal open om 19.00 uur, aanvang show om 19.30 uur. In de pauze kan iedereen met zijn of haar entreekaartje een vloeibare versnapering halen aan de bar. Kaartverkoop vindt plaats op school bij de conciërgekeuken. Ook aan de deur zullen kaarten te koop zijn.

Dit jaar gaat het verhaal over James Bond & the weapon of mass destruction. Tussen de optredens door vormen podium en zaal het decor van een spannend verhaal. De organisatoren bedenken jaarlijks thema en verhaal in samenspraak met deelnemende acteurs. Ook is het de bedoeling dat leerlingen een prominentere rol gaan krijgen, zowel op als naast het podium. Naast docenten hopen organisatoren ook onderwijsondersteunend personeel op het podium te verwelkomen!

In de nabije toekomst zou de stap naar Lauwers-breed een mooie zijn. Wellicht volgend schooljaar? Ook is het de ambitie om twee shows (of meer) te spelen, maar voor het zo ver is, zetten de organisatoren, ondersteuners, artiesten en acteurs zich eerst schrap voor de huidige editie… die van 2017!