<

Damesteam voetbal presteert goed in Assen

Dit schooljaar werd er voor het eerst een veldvoetbalteam ingeschreven voor Olympic Moves. Waar we eerder als school al succesvol waren als zaalvoetbalteam, wilden we nu kijken of we de concurrentie op het veld ook konden verslaan.

Een groep van 16 dames, die gaandeweg uitdunde naar 14, hebben driemaal getraind op de vroege woensdagochtend. Al snel bleek er voldoende kwaliteit om de noordelijke strijd aan te gaan, of het voldoende was voor een ticket naar Amsterdam was nog wel de vraag.

Op donderdag 13 april was het dan zover. Om 8.15 uur werd er in een touringcar richting Assen gestapt. Na een klein oponthoud kwam het team aan in Assen op het sportcomplex van de plaatselijke FC Assen. Eenmaal daar een kleine tegenvaller omdat er een team niet was komen opdagen en het aantal wedstrijden verminderde. Erg jammer, want we wilden natuurlijk zoveel mogelijk voetballen.

In de eerste wedstrijd werd aangetreden tegen het Vincent van Gogh uit Assen. Een erg sterke tegenstander met verschillende speelsters van een hoog niveau. Een snelle strafschop tegen leek roet in het eten te gooien, echter keek keepster Frida van der Land de bal keurig naast. Na 8 minuten een prima uitval van het LC wat zowaar de 1-0 opleverde door aanvoerster Laudy Bouma. Daarna was het strijden voor elke meter. Groot compliment hiervoor, als team keihard gewerkt voor de 3 punten. Echter viel 8 minuten voor het einde de gelijkmaker. Daarna nog een knal op de lat van onze tegenstander en een gevaarlijke corner van LC zijde. Eindstand 1-1.

In de 2e wedstrijd diende een grote uitslag te worden neergezet om de finale te bereiken. Met een aangepaste tactiek hebben we gegokt om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Iets wat uitstekend lukte tegen het Marne College. Al na 2 minuten lag de 1-0 in het net door Rixt de Weger. Snel daarna volgde de 2-0 door Femke Jongsma, die overigens uitstekend op dreef was. Ze wist in deze wedstrijd namelijk nog tweemaal te scoren. De 5e goal was werkelijk een beauty, prachtig uitgespeeld. Via Jantine en Femke kwam de bal uiteindelijk bij Rixt die de bal in de goal streepte en de keeper kansloos liet. Door de aanvallende speelwijze werd achterin wel af en toe ruimte weggegeven, waardoor we ook 2 tegengoals moesten incasseren. ‘Gegokt en verloren’ zou je kunnen zeggen, omdat we op doelsaldo de finale niet wisten te bereiken. Eindstand 5-2.

Als conclusie kunnen we stellen dat we fantastisch als team hebben gespeeld en er werkelijk alles uitgehaald hebben om het maximale te bereiken. Dit hebben we ook gedaan, alleen moesten we vandaag onze meerdere erkennen in een andere school. Als de teleurstelling is weggezakt  mogen jullie trots zijn op deze prestatie en volgend jaar zijn we er gewoon weer bij. Op zoek naar verbetering met deze ervaring op zak.