<

Circus Bambini

Buitenpost, 12 april 2016

Op dinsdag 5 april 2016 was de dag aangebroken voor de havo 5 leerlingen die examen doen in het vak BSM (Bewegen Sport en Maatschappij). Na wekenlang organiseren en oefenen was de dag van de werkelijke uitvoering van het circus aangebroken.

Het circus is de eindexamen opdracht voor de BSM leerlingen havo 5. BSM is een keuze vak dat je aan het eind van havo 3 kunt kiezen in je vakkenpakket. Binnen BSM ben je onder andere bezig met les geven, sportdagen organiseren, en leren scheidsrechteren. Het circus is gemaakt op het niveau van kleuters.

Dit jaar had het circus de naam Bambini! Circus Bambini was opgedeeld in 9 verschillende acts, namelijk:

1Pipa Panda
2 De springende ninja’s
3 De Regenboogwereld
4 De onzichtbare bal
5 De Leeuwen
6 Jungle Book
7 De Zeevaarders
8 De Clowns
9 Frozen

Elke act had een verschillend thema hierdoor was het een gevarieerd circus , en was er voor ieder wat wils.  

Dinsdag ochtend 5 april 2016 kwamen er 170 kleuters naar Buitenpost om het circus te bewonderen. De kleuters kwamen vanuit drie basisscholen, de Lichtbron en de Mienskip te Buitenpost en De Claerkamp te Gerkesklooster.

De kleuters hadden zich al dagen van tevoren op het circus verheugd. Dit was te merken toen de kleuters aankwamen, ze waren erg enthousiast en wilden allemaal vooraan zitten. Zo nu en dan kwamen er stiekem wat hoofdjes onder het doek door om te kijken wat daar achter gebeurde. De kleuters wisten veel van Frozen af, dit viel dan ook erg in de smaak. Het meest spannende was de leeuwen act. Toen het circus aan z’n einde was gekomen waren er kinderen die vroegen of ze de volgende dag weer mochten. Hieruit bleek dat de kleuters het circus erg leuk vonden.

‘s Avonds waren familie/vrienden van de leerlingen uitgenodigd om de avondvoorstelling te komen bekijken. Er werd gevraagd of de mensen zich in wilden leven in het niveau van kleuters, dit hebben ze uitstekend gedaan. Het circus werd als leuk, indrukwekkend en lachwekkend ervaren. Dit bleek ook uit het gelach tijdens de voorstelling en het grote applaus aan het einde van het circus. Al met al een zeer geslaagd circus Bambini!