<

Circus Acrobaleno

Buitenpost, 10 april 2023

Op woensdag 5 april 2023 vond het circus Acrobaleno plaats in de gymzalen op het Lauwers College. Het circus is de eindopdracht waarmee de 43 BSM-leerlingen van Havo 5 het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij afsluiten. Onder leiding van de docenten meneer Damstra en meneer Kuipers is de enthousiaste groep leerlingen al vanaf december bezig met het organiseren van een act. Naast in een groepje een act te bedenken, kreeg iedereen ook nog een individuele taak rondom het circus. Hierbij werd dus ook veel samenwerking vereist.

Het circus bestond uit 8 acts en een afsluitende eindact. Het circus werd gepresenteerd door buurvrouw en buurvrouw.
Zo begon het circus met de Acrobata die een moeilijke jongleer act uitvoerden. Vervolgens kwamen de parapluutjes, zij lieten een paraplu dans zien en zij leerden vervolgens ook nog aan de kleuters een leuk dansje. De derde act was voor de lichtmeisjes, zij lieten een acro act zien en daarna nog een vrolijke lichtjes-act in het donker. Aansluitend kwamen de clowns, zij proberen door middel van verschillende grappen het publiek aan het lachen te maken. Tijdens de pauze kon het publiek een snoepje en ranja krijgen.

Na de pauze gingen we door met de Rûchhouwers. Een groep piraten die tegen elkaar gingen strijden. Vervolgens kwamen de Sterke vrouwen, zij gingen laten zien hoe sterk ze waren en gingen dan ook zware gewichten tillen. Toen was het tijd voor The Speed Champions die een trampoline act deden. Zo lieten ze allemaal verschillende soorten sprongen zien. Als laatste groep waren de Acrobati Solari meiden aan de beurt. Ze deden een spectaculaire acro-act. Toen was het tijd voor de eindact waarbij alle BSM-leerlingen nog een dansje deden en daarna liepen ze in een polonaise af.

Het circus werd 's ochtends opgevoerd voor 140 kleuters. Zo werden alle groep 1 kinderen van de scholen CBS Op de hoogte, CBS de Lichtbron en de Fontein verwelkomd. Alle leerlingen waren zeer enthousiast en deden leuk mee met het circus.
Vervolgens werd het tijd om de zaal weer klaar te maken voor 's avonds. Alle ouders van de BSM-leerlingen waren uitgenodigd om het spektakel ook nog te kunnen bewonderen waar hun kinderen de afgelopen tijd aan hadden gewerkt. Ook waren er nog verschillende broers, zussen en vrienden aanwezig. Een heel ander soort publiek dan 's ochtends maar ook zij deden leuk en enthousiast mee!

Zo kunnen de BSM leerlingen terug kijken op een spannende maar ook een geslaagde en leuke dag!