<

Circus Fantasia

Buitenpost, 11 april 2022

Donderdag 7 april was het weer zover. De BSM (bewegen sport en maatschappij) leerlingen mochten hun eindopdracht voor BSM doen, het circus. In december kregen we de eerste uitleg over het circus en kwamen de eerste ideeën voor de act naar boven. Na wekenlang oefenen konden ze eindelijk hun act laten zien.

Alles hadden de leerlingen zelf bedacht en in elkaar gezet. Ze gebruikten hun creativiteit en daardoor werd het een mooi circus. Iedere leerling had zijn of haar nevenactiviteit. De ene moest zorgen voor goed licht en de andere voor het opruimen en klaarzetten. In de laatste lessen kwamen de acts en de nevenactiviteiten tot één geheel.

Het circus bestond uit acht acts en een gezamenlijke afsluitende act. Na vier acts was er een korte pauze waarin de kinderen en de ouders wat te drinken en te eten konden krijgen. In de pauze hebben we ook nog een paar kinderen geschminkt.

De kinderen van de Lichtbron en het Anker kwamen ’s ochtends bij het circus kijken. Ze hadden er heel veel zin in en dat kon je ook merken bij de binnenkomst. In de hal stonden de lion queens om de kinderen te schminken. Toen ze in de zaal kwamen kondigde meneer Damstra het circus aan. Daarna was het de beurt aan de BSM leerlingen. De directeuren; Wessel, Hylke Paul, Vera en Roëlla kondigden de acts aan en maakten er een leuk toneelstukje van. ’s Middags was het de beurt aan de Mienskip. Deze kinderen waren nog drukker dan die van de ’s ochtends ploeg. Hierdoor werd het presenteren soms best lastig. Gelukkig kwamen de presentatoren er wel tussen. 

Aan het einde van het circus gingen alle leerlingen nog één keer met z’n allen dansen. Daarna ging van elke act één iemand in de gang staan om de kinderen weer te leiden naar buiten. Daar praten ze heel enthousiast over het circus. Ook gaven heel veel kinderen ons high fives. 

’s Avonds kwamen de ouders langs om het circus ook nog even te bekijken. Voor veel leerlingen was dit spannender dan voor de kinderen. Dit kwam omdat het circus gemaakt was voor kleuters. 

Ook dit jaar was het weer een geslaagd circus. De kinderen maar ook de ouders vonden het leuk om naar te kijken. We hebben dan ook vele complimenten gekregen.

Voor circus Fantasia hebben we dan ook een 8 gekregen.