<

Bouw Campus Kollum officieel van start

Kollum, 29 maart 2018

Vrijdagmiddag 16 maart vond het officiële startmoment plaats voor de bouw van Campus Kollum. Wethouder Paul Maasbommel van de gemeente Kollumerland c.a. sloeg, samen met de verschillende partijen die straks in de Campus gehuisvest worden, Symbolische de eerste paal. Daarnaast werd het bouwbord onthuld door de leerlingen van !mpulse Kollum (OSG Piter Jelles) en het Lauwers College. Campus Kollum wordt gerealiseerd aan de Gerrit Bleekerstraat in Kollum en gaat naast de genoemde scholen ook onderdak bieden aan de bibliotheek en gemeenschapscentrum De Colle.

Campus Kollum is een bijzonder project waarbij verschillende partijen samenwerken om van de Campus het centrum voor cultuur en educatie voor Kollum en omgeving te maken. Deze samenwerking is geïnitieerd door de gemeente Kollumerland c.a.

In oktober 2015 werd de officiële samenwerkingsovereenkomst tussen alle betrokken partijen ondertekend en in juli 2017 werd het ontwerp voor Campus Kollum, gemaakt door Hesco Bouw uit Stadskanaal, gepresenteerd. Eerder dit jaar begonnen de voorbereidingen van de daadwerkelijke bouw, door middel van de sloop van het oude schoolgebouw aan de Gerrit Bleekerstraat en het bouwrijp maken van het terrein. Op 16 maart a.s. start officieel de bouw van Campus Kollum. De ingebruikname van de Campus staat gepland in de zomer van 2019.