<

Bezoek 'Genius at work'

Grijpskerk, 25 januari 2017

De leerlingen van 3TL en 3 havo/ vwo van het Lauwers College uit Grijpskerk zijn in het kader van het project Pamietamy, van muziek vereniging Excelsior, naar het Groninger Museum geweest.

Tijdens de lessen Beeldende Vorming hebben we ons al verdiept in het leven van Simon, Dirk en Liam. Mensen die door oorlog en geweld in vreselijke situaties terecht zijn gekomen  en zich moesten zien te handhaven. Excelsior heeft binnen het Pamietamy project enkele mooie beeldende opdrachten opgezet en de leerlingen hebben naar aanleiding van de verhalen gezichten met houtskool geschetst. We hebben daarbij vooral gezocht naar emotie. Daarna zijn we aan de slag gegaan met  boetseerwas en daar zijn verschillende vormen uit ontstaan van mensfiguren met wisselende emoties. Als mooie aanvulling hierop hebben we een bezoek gebracht aan het Groninger Museum waarbij we de expositie 'Rodin - Genius at work' bezocht hebben.

We hebben een rondleiding gehad en daarbij hebben de leerlingen van 3 Havo/ Vwo ook nog een workshop gevolgd. Dit naar aanleiding van het kijken naar het werk van Rodin. Hij kon als geen andere mensen uitbeelden met al hun mogelijke emoties.

Na het bezoek aan het museum was er nog een stadswandeling met opdrachten langs enkele verstopte parels van hedendaagse kunstenaars  in het centrum de stad, waarvan ook veel een link hebben met de tweede wereldoorlog en het herdenken daarvan.

Judith de Vries