<

André Kuipers op bezoek in Buitenpost

Buitenpost, 16 januari 2018

Een bijzonder hoogtepunt op het Lauwers College. Astronaut en wetenschapper André Kuipers nam de leerlingen van de brugklas van het Lauwers College en een groep basisschoolleerlingen mee op een boeiende reis door de wereld van ruimtevaart, wetenschap en duurzaamheid.

In het kader van Energy Challenges - een project waarin leerlingen van diverse scholen in Nederland actief en creatief mogen meewerken aan het energiezuiniger maken van de school - heeft hij met zijn lezing laten zien hoe kwetsbaar onze planeet aarde is. Hij heeft laten zien dat we samen echt wat kunnen doen om de aarde weer gezond te maken. Hij geeft aan dat er veel jonge mensen zijn met briljante ideeën die heel goed toepasbaar zijn. Die jongeren stemmen hem hoopvol.

André Kuipers houdt zich bewust bezig met milieu en duurzaamheid. Hij zag de aarde vanuit de ruimte. Op een groot scherm komen schitterende beelden voorbij van dat kleine blauwe kwetsbare bolletje dat aarde heet. We zien oplichtende steden, lichtvervuiling, bosbranden, ontbossing van de Amazone en bijzondere beelden van het noorderlicht. Om die reden vraagt hij aandacht voor duurzaamheid. Duurzaam doen als het kan, is een must vindt André Kuipers. Wij zijn allemaal astronaut op aarde!

Aan het eind van de lezing werd André geïnterviewd door drie leerlingen. Hij ging met de leerlingen in gesprek om te ontdekken dat innovatieve technieken en maatregelen om het tij te keren echt werken en zij daar zelf veel aan kunnen doen. Hij complimenteerde hen met het stellen van de hele goede vragen.

De komst van André Kuipers vormde een mooie bijdrage aan het project Energy Challenges, waar het Lauwers College in Buitenpost volgende week mee zal starten. Samen bouwen aan de school voor de toekomst!