<

Alternatieve diplomering groot succes!

Grijpskerk, 19 juli 2020

Je diploma ophalen in tijden van corona. Hoe pak je dat aan? Het Lauwers College in Grijpskerk had daar wel een antwoord op, namelijk ‘The Walk of Fame’! De 56 geslaagden mochten per gezin op school komen om hun diploma op feestelijke wijze te ondertekenen.

Het begon met een gepersonaliseerde uitnodiging voor elke geslaagde. Daarop werd bekent gemaakt hoe laat je mocht komen en via welke ingang je de school mocht betreden. Bij binnenkomst kregen de leerlingen traditiegetrouw een corsage opgespeld. Dit keer niet door de docenten maar, door een van de gezinsleden. Op het juiste tijdstip werd de geslaagde binnengelaten en dat met een volle laag confetti en hier en daar een schrikeffect.

De volgende halte in deze bijzondere diplomering was de speeches. De eerste speech was opgenomen door de teamleider. De tweede speech werd gehouden door een van de docenten die een persoonlijk verhaal of gedicht hadden geschreven voor de geslaagde.

Op naar halte drie. Het moment suprême: de ondertekening van het diploma. Het officiële moment waar het eigenlijk allemaal om draait. Naast het ondertekenen van de diploma’s, kregen de leerlingen ook een blad mee waarop de docenten een persoonlijk berichtje hadden achtergelaten.

Dit mooie en bijzondere moment moest natuurlijk op feestelijke wijze worden vastgelegd. Bij halte vier werd er een heuse fotoshoot gehouden waarop de leerling met ondertekend diploma werd vereeuwigd.

Bij het verlaten van de fotoshoot kregen de geslaagden allemaal een goodiebag mee, gevuld met het jaarboek, een zak snoep en alcoholvrije champagne.

De diplomering van dit jaar was anders, maar zeker niet minder feestelijk. De geslaagden en hun familie waren ontzettend enthousiast op de manier waarop het was vormgegeven. Bij de rondvraag op de socials kregen we reacties als ‘geweldig’ en ‘ontzettend leuk’.

Waar een klein team wel niet groot in kan zijn!