<

Actie Lauwers College Grijpskerk levert bijna 7000 euro op

Grijpskerk, 12 januari 2018

Een bedrag van maar liefst 6849,31 euro. Dat is de opbrengst van de bijzondere sponsoractie die leerlingen van de locatie Grijpskerk van het Lauwers College hebben gehouden.

De opbrengst van de actie gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds. Deze organisatie ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Namens het fonds kwam Gerda Klooster-Slagter woensdagochtend naar Grijpskerk om de cheque van 6849,31 euro in ontvangst te nemen.

In december schaatsten en zwommen de scholieren in het stad-Groninger sportcentrum Kardinge geld bijeen voor hersenkankeronderzoek. De leerlingen spanden zich tot het uiterste in voor het researchwerk én voor hun uitermate geliefde wiskundedocent Detsje de Jong.

De Jong overleed in het voorjaar van 2017 aan een zeer agressieve hersentumor. Om Detsje de Jong nooit te vergeten en haar op een speciale manier ‘levend te houden’, zette het Lauwers College Grijpskerk de sponsoractie op touw.

Tijdens de actie droegen diverse docenten, begeleiders en leerlingen een T-shirt met het portret van Detsje de Jong en de tekst ‘Afscheid nemen bestaat niet’. Deze werden woensdag bij de bekendmaking van de opbrengst ook weer gedragen.

Bij de overhandiging van de cheque sprak mevrouw Klooster lovende woorden over het initiatief van het Lauwers College Grijpskerk. Zij prees de inspanningen die de leerlingen in sportcentrum Kardinge hadden geleverd. De opbrengst van 6849,31 euro noemde de vertegenwoordiger van het UMCG Kanker Researchfonds geweldig.

Aan de sponsoractie deden ongeveer tweehonderd leerlingen mee. Marinka Zuidersma uit klas G2HV haalde het hoogste bedrag binnen: 332 euro. Als dank hiervoor ontving zij een waardebon.