<

40 volle dozen voor Voedselbank Achtkarspelen

Buitenpost, 23 december 2022

Afgelopen week organiseerde Lauwers College Buitenpost een inzamelactie voor Voedselbank Achtkarspelen. Aan de oproep vanuit de school om etenswaren en verzorgingsproducten in te leveren, werd massaal gehoor gegeven. Dit leverde 40 gevulde dozen op, welke op vrijdag 23 december zijn afgeleverd bij de voedselbank te Surhuisterveen.

Meer gezinnen bij de voedselbank

Het aantal gezinnen dat gebruik dient te maken van de voedselbank is in Fryslân flink gestegen. In Achtkarspelen is dit aantal verdrievoudigd ten opzichte van begin 2022. Een belangrijke reden voor Rynette Leenstra – docent, ondersteuningsfunctionaris en leerjaarcoördinator vwo 4 tot 6 Lauwers College Buitenpost – om tot actie over te gaan. ‘We vinden het als school belangrijk om iets voor de medemens te betekenen en om onze leerlingen hier bewust van te maken. Het omkijken naar elkaar is in deze tijd hard nodig. Met de inzamelactie voor Voedselbank Achtkarspelen doen we dat en geven we ook gestalte aan de kerstgedachte.’ 

Inzamelingsactie

Vanaf woensdag 14 december tot en met vrijdag 23 december konden leerlingen en personeelsleden van het Lauwers College producten aan de voedselbank doneren. Van mixen voor bami, nasi en macaroni tot blik- en potgroenten en van toiletpapier tot tandpasta; allerlei soorten etenswaren en verzorgingsproducten werden ingeleverd bij het inzamelpunt of bij de mentoren. Met 40 gevulde dozen, bezorgt Lauwers College Buitenpost huishoudens in Achtkarspelen een fijne kerst.