<

LC doet

Als christelijke school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen actief deelnemen in de maatschappij om hen heen. Dat we samen met hen de helpende hand bieden waar dat kan. Daarom kent het Lauwers College al jaren de maatschappelijke stage. Al onze leerlingen zetten zich tijdens hun schooltijd minimaal 30 uur in als vrijwilliger. Zij leren zo voor elkaar te zorgen en ontdekken dat het leuk is om vrijwillig iets voor een ander te doen. De waardering die ze hier, in welke vorm dan ook, voor terugkrijgen is voor hen van onschatbare waarde. Om leerlingen nog meer te stimuleren vrijwilligerswerk te doen buiten hun eigen vertrouwde omgeving is er nu Lauwers College doet. Hiermee willen we de maatschappelijke stage nog waardevoller maken, voor de leerlingen én voor hun omgeving.

Vrijdag 13 maart 2020

Op deze dag zullen leerlingen, docenten en andere medewerkers van het Lauwers College hun krachten bundelen voor iedereen in de buurt die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Geen duizenden klussen die worden geklaard door tienduizenden burgers in heel Nederland, maar tientallen klussen die worden geklaard door zo’n 200 tweedeklassers, docenten en medewerkers, in Buitenpost en directe omgeving (binnen een straal van circa 5 kilometer).

Wat kunnen wij voor u doen?

Op vrijdag 13maart 2020 staan zo’n 200 tweedeklassers en hun docenten klaar om de handen uit de mouwen te steken voor hun omgeving. Kunt u die dag wel wat extra handjes gebruiken?
Meld uw klus dan aan bij LCdoet@lauwerscollege.nl.

Voorbeeld klussen

  • Een dagje helpen in de kringloopwinkel.
  • De tuin onderhouden van mensen die dit zelf niet meer kunnen.
  • Een dag meehelpen in de ouderenzorg.
  • Mensen met een beperking een leuke dag bezorgen.
  • Meehelpen in het dierenasiel.
  • De speeltuin in de buurt opknappen.
  • Een klus klaren bij de sportvereniging.
  • Een dagje helpen op de basisschool.

In het project Lauwers College doet werken we samen met stichting Present de Wâlden. Het project wordt ook ondersteund door de gemeente Achtkarspelen.