<

Wij zijn er voor jou

Coach

Elke leerling krijgt een eigen coach, jij dus ook. Je coach is een docent van wie je les krijgt. Deze coach is de eerste contactpersoon op school voor jou en ongeveer 11 andere leerlingen. Iedere week heb je een gesprek met je coach over hoe het met jou gaat en hoe je het op school doet. Je coach luistert naar jou en helpt je met het leren plannen en organiseren van je schoolwerk. Het helpt je om goede keuzes te maken.

Je coach heeft ook regelmatig contact met je ouders. Zo is er drie keer per jaar een LOC-gesprek (Leerling-Ouder-Coach), waarin jij samen met je ouder(s) en coach praat over hoe het gaat op school. Je vertelt over je (leer)doelen, hoe je die gehaald hebt en welke stappen je gaat ondernemen om de volgende doelen te behalen. De coach is ook voor jouw ouders het eerste aanspreekpunt binnen de school.

Time-out

Soms heb je wat extra hulp nodig met het plannen en organiseren van je werk. Dan kun je terecht bij onze time-out. In de time-out is altijd een pedagogisch medewerker aanwezig die jou kan helpen met allerlei zaken.

De time-out kan ook een plek zijn waar je naartoe gaat als je even letterlijk een time-out neemt van de lessen. Dit kan zijn omdat je je lastig kunt concentreren, moeite hebt met een bepaald vak, of andere zaken, waardoor het even niet loopt zoals het moet. Onze gespecialiseerde medewerkers van de time-out helpen je dan graag.

Ondersteuning

Wanneer je wat extra ondersteuning nodig hebt, regelen we dat voor je. Bijvoorbeeld als je last hebt van dyslexie, een vorm van autisme of bij problemen thuis. Ook als je niet lekker in je vel zit of als er iets anders aan de hand is, kan ons ondersteuningsteam je extra ondersteuning bieden.

Soms heb je hulp nodig die we als school niet zelf kunnen bieden. Dan gaan we voor jou op zoek buiten de school. We overleggen bijvoorbeeld met de GGD, schoolmaatschappelijk werk, een orthopedagoog of Team050 totdat we iemand vinden die jou wel kan helpen. Ook bij het aanvragen van deze ondersteuning helpt het ondersteuningsteam jou en je ouders.