<

Wat is er voor jou

Studiepleinen

In Grijpskerk hebben we twee prachtige studiepleinen. Dit zijn grote ruimtes, waarin je zelfstandig of in groepjes kunt werken aan je (leer)doelen. Dat doe je altijd in overleg met je coach of docent. Op de studiepleinen zijn er verschillende soorten werkplekken. Je kiest de werkplek die het beste past bij wat jij op dat moment gaat doen. Bijvoorbeeld tijdens de flexuren. Op het studieplein is altijd een docent of onderwijsassistent aanwezig om toezicht te houden.

Mediatheek

We leven in een digitale wereld. Toch vinden wij het ook heel belangrijk dat jullie lezen in ‘echte’ papieren boeken. Voor de taalvakken bijvoorbeeld is lezen een vast onderdeel van het lesprogramma. Maar het lezen van boeken is ook goed voor je algemene leesvaardigheid en helpt je bij alle andere vakken op school. Daarom kun je in onze mediatheek leesboeken lenen om thuis of in de vak- en flexlessen te lezen. We vullen onze collectie steeds aan met nieuwe boeken, zodat er altijd wel iets bij is wat jou interesseert.

(Huis)werkbegeleiding

Bij ons op school kun je begeleiding krijgen bij je (huis)werk. Bijvoorbeeld tijdens de flexuren. Jij bepaalt zelf met welke (leer)doelen en werk je aan de slag gaat in de flexuren. Tijdens een flexuur is er altijd een docent aanwezig die je graag helpt. Als je naast de flexuren nog wat meer begeleiding wilt bij het maken en leren van je (huis)werk, regelen we dat voor je. Bijvoorbeeld in de vorm van een rustige plek om je werk te maken. Of iemand die je af en toe helpt met het maken van je (huis)werk. Daarvoor hebben we speciale onderwijsassistenten. Als je hier gebruik van wilt maken, kunnen jij en/of je ouders dit bespreken met je coach.