<

Verslag dag 3

De derde dag van de cultuurestafette loopt ten einde, vandaag weer een leuk programma met verschillende workshops. Zo konden de leerlingen kiezen uit de workshop: het Lauwersmeer om fietsen, DJ, vilten, pop band en nog veel meer…

Voor het kaarsen maken waren er twee workshopsbegeleiders naar het Lauwers College gekomen. Ze waren al om half 8 aanwezig om de was te smelten en te zorgen dat alle leerlingen een mooie kaars konden maken. Als eerste moesten de leerlingen was op een stokje doen, om er vervolgens katoenen doeken om te wikkelen. Daarna moest er weer was overheen. Toen alles goed was gestold, konden  ze de kaarsen mooi gaan versieren. Dit werd gedaan met speciale kleurstoffen waar je de kaars in kon dompelen. Op de foto’s is het resultaat te zien van een aantal leerlingen.

Naast het kaarsen maken was er vandaag ook de workshop ‘Schaken voor beginners’, dit werd gegeven door onze roostermaker Dhr. Schuttel. Er werd begonnen op verschillende niveaus want een aantal kon de regels van het schaken niet, maar ook een aantal al wel. Na de uitleg voor de spelregels werd er begonnen met een spel waarbij  alleen de paarden en pionnen aan mee deden.

Na het spel werd er begonnen aan het ‘echte werk’.

Voor de sportieve leerlingen was er bijzondere workshop gepland, namelijk een rondje race fietsen om het Lauwersmeer met niemand minder dan meneer Damstra en Geert. Naast deze twee ‘topsporters’ waren er ook twee vrijwilligers aanwezig die in de bezemwagen van Wadro Otto Ebbens  achter de fietsers aanreden.

In lokaal 52 werd de kunst van het Vilten gedeeld met de leerlingen. Vilten wordt al duizenden jaren beoefend. De workshop leidster legt uit wat de bedoeling is; "Je pakt een lapje vilt en vouwt dat om een glazen pot heen, daar druk je de gekleurde stukjes stof op zoals gewenst. Je kan verschillende patronen en vormen er in leggen zoals bloemen of gewoon een motiefje. Daarna drukken we de stof aan met water en zeep, zo wordt het strakker in elkaar geperst. Op deze manier maken we ook hele vloer- en wandkleden."

Bij de foto’s staat ook een mooie natuurfoto die gemaakt is door Geanne en Hinke bij de workshop telefoonfotografie, gegeven door meneer Ritter.