<

Verslag dag 1: van koeienbotten bewerken tot cocktails shaken

De eerste dag van de cultuurweek van het Lauwers College was naar onze mening een groot succes. In deze cultuurweek kunnen de leerlingen kiezen uit meerdere workshops, van tropische verassingen bij het cocktail shaken tot 3D kleuren met pen, het is er allemaal. Hieronder een verslag van afgelopen dinsdag: 

Bij de workshop 'Alles piept en kraakt' vroegen we aan Wiebe wat hier nou eigenlijk werd gemaakt. Hier zijn antwoord : “iets nutteloos, het heeft geen functie.” Zei hij met een glimlach.  “Maar Wiebe, dan heb je ook niet echt iets om naar toe te werken, daar is toch niks aan?” “Jawel, iets nutteloos daar werk je naartoe.” Nou Wiebe, volgens mij heb jij het doel van het project van Jan Tinquely en de nutteloze (!) machine wel begrepen.

Bij de Workshop ‘been bewerken’ werd door de beste botsnijder van Nederland uitgelegd hoe je van koeienbot sieraden kan maken. Zijn collega gaf ons de achtergrond informatie terwijl de kinderen druk aan het veilen waren.

“Dit koeienbot hebben we gewoon bij de slager gehaald, en kijk eens wat we ervan gemaakt hebben! Deze sieraden en die lepel heb ik zelf gemaakt.”

De sieraden leken wel van ivoor, dus wij hadden zo onze twijfels. Toen we de botsnijder ernaar vroegen was hij er van uit zijn doen. “Kijk dan hoe mooi dit geworden is, hier heb je geen ivoor voor nodig. Die olifanten worden afgeschoten om iets wat we bij de slager om de hoek ook kunnen krijgen, schandalig.”

Dat cocktail shaken hadden ze hun handen vol aan.