<

Dag 3: Van MONOPRINT tot GOOCHELEN

Vandaag is het alweer de derde dag van de cultuurweek. Wat zijn er toch weer veel workshops. Bij een aantal ben ik langs geweest en heb ik gevraagd wat mijn medeleerlingen er van vinden. Dus laten we gaan kijken!

Ik ben deze morgen begonnen bij de workshop BEELDHOUWEN. Een nieuwe groep dus ook nieuwe kansen. Deze kinderen vonden het gelukkig ook heel leuk. Je kon een aantal verschillende dingen maken. De beeldjes die je kon maken was: een paard, een konijn, een kikker, een dolfijn en een hartje. Eerst kregen ze een brokje steen dat al grof was uitgesneden in de vorm van het beeldje.

Daarna ben ik naar MONOPRINT gegaan. Hoe dit werkt? Ik had geen idee, maar nadat ik daar was geweest snapte ik het helemaal. Eerst maak je een schets van wat je ongeveer wil maken. Laat ik als voorbeeld een tuin met een vijver nemen. Eerst maak je de groene ondergrond. Dit doe je door verschillende tinten groen op een glas plaat over elkaar heen te schilderen. Daarna pak je een papier en druk je dit op de glasplaat. Dan komt de afdruk op  het papier. Dan was je de glasplaat af en ga je door met de volgende laag: blauw van het water. Dit gaat op dezelfde manier als de eerste laag. Zo ga je verder totdat je klaar bent.

Ook was er een cursus genaamd GOOCHELEN. Hier werd een goocheltruc voorgedaan. Wonderbaarlijk! Zo knap hoe die mensen dat doen. Daarna ging de goochelaar de truc uitleggen. Zo gek dat het eigenlijk zo gemakkelijk is. De truc die hij uitlegde was een kaarttruc. Hierbij werd in het begin van de truc de vraag ‘Welke kaart moet ik pakken?’ gesteld. Op veel verschillende manieren kwam de schoppen boer (dit was de kaart die gezocht moest worden) steeds weer terecht. Als je de truc eenmaal snapt is het eigenlijk niet zo boeiend meer.

Dit was alweer dag drie van de cultuurweek. Persoonlijk vind ik dit een hele mooie week waar je veel verschillende dingen kan doen.

Bekijk de foto's op onze Facebookpagina.