<

Dag 2: Van Fierljeppen tot beeldhouwen

Vandaag woensdag 7 juni 2017, is de tweede dag van de cultuurweek.

Eerst ben ik naar VISAGIE geweest. Hier maken mijn medeleerlingen (vooral meisjes) zichzelf op. Ik heb gevraagd of ze naar school ook make-up op doen. Wat bleek is dat vooral de oudere leerlingen (klas 3 & 4) dagelijks make-up op hebben naar school. De meiden uit klas 1 & 2 hebben het meestal wel dagelijks op, maar dan alleen maar mascara en soms een beetje lipgloss. Bij deze workshop konden ook deze meisjes zich een keer goed op maken. (;

Toen wipte ik even aan bij KALLIGRAFIE. Hier waren ze met een ouderwetse kroontjespen en inkt aan het schrijven. Hier heb ik even gevraagd wat ze van de workshop vonden. Ze vonden het heel leuk, maar de meerderheid vond het ook een priegelwerk. Waarom? Nou dat heb ik ook even gevraagd! Het was een priegelwerk doordat het al moeilijk was om met een kroontjespen te schrijven en dan moesten ze ook nog eens netjes en met vreemde krulletjes schrijven. Concentratie was hier dus iets wat heel erg belangrijk was.

Toen ben ik naar één van mijn favorieten gegaan. BEELDHOUWEN! Bij de workshop beeldhouwen waren ze kleine beeldjes uit staan aan het maken. Vooral schattige dieren. Hier heb ik natuurlijk ook even gevraagd wat ze ervan vonden. Leuk! Dat was de allereerste reactie die ik kreeg. Daarna vroeg ik ook nog of er ook iets was dat heel erg moeilijk of irritant was. Ik kreeg te horen dat het moeilijk was, omdat je heel moeilijk een goede ronding kreeg en dat het heel erg moeilijk was om het beeldje zo te krijgen zoals jij in gedachten had.

Zelf heb ik ’s morgens een workshop gedaan. En dat was op nummer één mijn favoriet. FIERLJEPPEN. Helaas was het weer niet zo fijn, maar it giet oan. (: Eerst gingen we een warming-up doen. Gelijk aan bekendere sporten zoals: voetbal, korfbal en volleybal. Daarna gingen we het klimmen oefenen. Dit deden we met een klimpaal en een binnenband. De binnenband ging om je voet heen zodat je een betere grip had op de paal. Daarna moesten we weer even wachten, want het ging weer regenen. Toen we weer aan de slag konden gingen we estafette doen. Zwaar hoor, zo door het zand lopen. Na de estafette gingen we oefenen met het springen. Dit deden we niet meteen over het water, maar van af de kant in de zandbak. Toen gingen we vanaf een kleine schans springen om het gevoel te krijgen hoe het zou zijn om over het water te gaan. Helaas mochten we niet over het water, omdat het te koud en te nat was. Doordat het regende mochten we ook niet springen, omdat het zand te hard was.

Zoals je hoort was het weer in prima dag. Alleen voor sommige workshops zat het weer niet echt mee.

Bekijk de foto's op onze Facebookpagina.