<

Dag 3: verslag 3

Plafond Schilderen lokaal 55: 

Bij deze workshop moet je een stuk plafond schilderen en dat stuk plafond komt later in de gang van het Lauwerscollege te hangen. Hier hadden de leerlingen van het Lauwerscollege erg veel plezier mee. Wij interviewden een leerling die al 3 keer achter elkaar bij de workshop zat. De leerling in kwestie had er veel plezier in. 

Zo vertelde hij dat hij het concept van het zien van zijn werk prachtig vond en dat hij zich gezien voelde. Zijn werk zal in de gang rond de lokalen 55 tot en met 50 gaan hangen en die kunnen studenten en leerkrachten na de vakantie bewonderen. De docent geeft lessen  beeldende vorming. Zij heeft ook altijd veel passie voor haar werk gehad. Dat kun je duidelijk terug zien in haar werk en in haar vak.

Anonieme interview: 

Vandaag hadden de reporters hun best gedaan om alles te vullen met normale interviews, maar dat lukt niet altijd. Daarom hebben wij vandaag een interview met één van reporters die andere workshops bezochten. We spraken hem rond half twee. Hij vond de cultuurweek saai. Het is jammer maar sommige mensen vinden het ook wat minder leuk. Hij is samen met een andere reporter een begeleider geweest bij het onderdeel escape room. De escape rooms waren voor de deelnemers zeer leuk, maar voor de beide reporters was het wat minder. Zij hadden het wel leuk gehad, maar niet leuk genoeg om zich niet te vervelen. Toch vond die andere reporter dit niet erg  “Een beetje niks doen is wel ok” werd door hem gezegd.” Dat niks doen doe ik  wel vaker”. 

Beeldhouwen lokaal 51:

De mensen die er aan de slag waren, waren bezig met een steentje te slijpen. Je deed dit met een vijl. Bij dit onderdeel hebben wij een aantal personen geïnterviewd.

Anoniem zei:

De mensen die hier bezig waren gebruiken verschillende soorten vijlen om hun steentje te gaan bewerken. Ook hadden ze een kwast om hun steentje mee af te vegen, want als je gaat blazen, vloog het stof alle kanten op. Hier leek het alsof de docent het heel erg  naar haar zin had. De leerlingen vonden het ook wel ok, maar je kon duidelijk zien dat hier echt de passie van de docent lag. Toen we haar mochten interviewen, straalde ze van blijdschap. Ze vind haar vak duidelijk leuk en houdt er ook van om les te geven. Dat zag je ook terug in de leerlingen en in de sfeer in het lokaal. 

Door Jordy en Auke