<

Dag 1: Van green screens tot colour run

Workshops in de Cultuurweek

Deze week is het Cultuurweek op het Lauwers College. Wij zijn langsgegaan bij een paar workshops om te kijken hoe het daar is. Dit is ons verslag!

Auteurs: Femke Sikma & Silke Bergema

Colour run

Foto: Start Color run

De eerste workshop waar we zijn langsgegaan is de colour run. Bij de colour run ben je lekker sportief bezig met rondjes rennen om de school. In het laatste rondje kregen de renners kleurenpoeder over zich heen. Ze kregen zakjes met het poeder erin en moesten dat over elkaar heen gooien. Als je op het goede moment een foto maakte kreeg je een heel mooi resultaat:

Foto: poederexplosie tijdens de Color run

Green screen

In de filmindustrie gebruiken filmmakers heel vaak “green screen”. Dat is een groot groen doek waarbij je filmt en zodra je klaar bent met filmen kan je de achtergrond van het doek veranderen. Zo wordt het bijvoorbeeld bij actiefilms en vooral bij fantasiefilms heel vaak gebruikt. Bij deze workshop is er ook een groen doek waarbij de deelnemers elkaar kunnen filmen. Als ze klaar zijn met filmen kunnen ze de achtergrond ook veranderen. Zo ziet het eruit zonder de interessante achtergronden:

Volleybal

Wij zijn bij de workshop volleybal wezen kijken, hier waren mevrouw Katsma en leerling Lisa de Bruine aanwezig als begeleiders. Wij spraken Lisa over deze workshop. Lisa: ‘De locatie was niet ideaal om volleybal te geven. Dit omdat de grond niet vlak was, het veld kleiner dan normaal, en er wind stond. Ondanks deze drie nadelen waren de leerlingen erg fanatiek en kon je zien dat de leerlingen veel plezier hadden. Mevrouw Katsma is een perfecte docent voor sport en geeft dus erg leuk les!’ Volleybal spelen we al vaak in de lessen LO en daarom hebben wij de workshop niet gekozen, maar het zag er zeker gezellig uit. 

Auteurs: Marlies de Hoop en Romy de Vries