<

Dag 2: van freerunning tot chips maken

Freerunning

Bij deze workshop leerde de workshopbegeleider je hoe je veilig een parcours kon afleggen. Een van de eerste dingen die je ging doen was ‘’sticken’’ dat is van het ene naar het andere object springen. De bedoeling is om dan in evenwicht op een plaats te blijven staan. Hij leerde je ook veiligere manieren om een koprol te doen zodat je je nek niet blesseert. Rond het einde van de cursus mocht je vrij rond lopen.

 

Striptekenen

De mensen die deze workshop gaven, hadden een stripmuseum in Groningen. Dit museum is nu helaas gesloten en nu geven ze workshops. De leerlingen die de cursus van deze  bevoegde striptekenaars volgden, hebben geleerd om gezichtsuitdrukkingen te tekenen en andere handige tips. Ze weten nu hoe een stripverhaal wordt getekend.

Tessa Turkstra

Chips maken

We zijn vanochtend naar de Voorstraat 1 gefietst en hebben daar bij het chips maken meegelopen. Bij binnenkomst kwam ons de heerlijke geur van de gebakken chips tegemoet. Eenmaal boven kregen we te zien waar die heerlijke chips werden voorbereid om uiteindelijk in de frituur daar beneden te belanden. Naast de chips maakten ze ook een heerlijke saus en daar mochten wij natuurlijk ook wat van proeven. Dat was heerlijk!

Leerlingen van het Lauwers College.