<

Dag 5: van Nailart tot Salsa

Nail Art
Je nagels lakken kan natuurlijk op de normale manier daar zit niet echt veel uitdaging in en zelfs jongens kunnen het (meestal) wel redelijk. Dus gingen ongeveer 20 meiden de uitdaging aan om echt speciaal nagels te lakken; 'Nail art'. Bij deze workshop kunnen de leerlingen echte kunstwerkjes van hun nagels maken, dat houdt in dat ze er kunstwerken zoals gezichtjes bloemen en andere prints op maken! De workshop wordt gegeven door een deskundige, die zelf ook wat indrukwekkende voorbeelden had meegenomen. En ik denk dat de andere nagels net zo mooi zijn geworden!

Salsa
Dansen is niet zo bijzonder maar deze vorm wel, want deze dansstijl werkt namelijk verslavend! De naam van de danssoort… is SALSA. De workshop werd gegeven door een deskundige uit Leeuwarden. Bij de workshop werd eerst begonnen met een warming-up en daarna werd de lat steeds hoger gelegd. Totdat ze het allemaal onder de knie hadden. De leerlingen waren super enthousiast over de workshop en staken er veel energie in. De muziek die ze gebruikten komt van Cuba en de meest gebruikte nummers zijn: salsa en merengue.

Goudgele sjaal breien
Breien: bijna al onze oma’s doen het. Bij ons op school was een bijzondere brei-workshop namelijk: arm breien, deze workshop werd gedaan zonder breinaalden. Breien is niet altijd even makkelijk. Er worden in het begin en soms later ook nog best weleens foutjes gemaakt, maar met flink wat doorzettingsvermogen en een paar stopnaalden om de boel weer uit de war te halen werden er prachtige shawls gemaakt!

Jan Timmer