<

Dag 1: van Schaken tot Star Wars

Maandag 9 juli

Hennatattoos                                                                       
Maandag ging ik bij de workshop hennatattoos kijken. Toen ik het lokaal in kwam was het daar gezellig, er was muziek iedereen zat er in groepjes druk bezig met hennatattoos. Hun opdracht was om met de hennatattoo stift hennatattoos op hun handen te tekenen. Ze deden dit aan de hand van voorbeelden. Ze vonden het een leuke opdracht en ze hebben geleerd dat ze geduldig moeten zijn en goed geconcentreerd moeten blijven met hun werk. Hennatattoos die met een speciale stift zij getekend gaan pas van je handen af na een tot twee weken, dus als jullie mensen met hennatattoos rond ziet lopen op school weet je hoe dit komt!

Denise de Haan

Oorlogskranten 
Maandagochtend 9 juli 2018. De start van de cultuurestafette op het Lauwers college is in volle gang. Wanneer ik lokaal 93 binnenstap om dit artikel te schrijven is het eerste wat mij opvalt de vele kranten die door het hele lokaal verspreid liggen. Ook de attributen in de vensterbank springen in het oog. De leerlingen moeten eerst attributen bestuderen en daar vragen over beantwoorden, deze worden vervolgens gecontroleerd. Als de vragen beantwoord en nagekeken zijn krijgen de leerlingen een ander blad en moeten ze vragen over de kranten beantwoorden die overal in het lokaal liggen. Ze moeten onder andere vragen beantwoorden over aan welke kant de makers van de kranten stonden en waar dat uit blijkt. De leerlingen waren enthousiast over de workshop.

Freerunning
Maandag 1e dagdeel ben ik naar freerunning geweest, freerunning was in het gymlokaal. De les werd gegeven door een echte free runner.Toen ik daar kwam waren ze bezig met oefenen want daarna gingen ze naar buiten om de oefeningen ook toe te passen.

Ze waren bezig met een soort van kast en daar sprongen ze overheen, sommige deden bijvoorbeeld ook salto´s.Er was ook een trampoline daar kon je gewoon vanaf springen maar je kon ook trucs er vanaf doen.Het laatste onderdeel in de zaal was een soort van banken parcours waar je dan overheen moest springen en dan stond er aan het einde van het parcours een soort van kast en daar moesten ze vanaf springen.

Ze hebben die ochtend dus heel veel hun spieren gebruikt.

Iris Hiemstra.                                                     

Telefoonfotografie
Maandag 9 juli 2018, 9:30 ~ ik nam een kijkje bij Manon en Mandeeg, zij hadden gekozen voor telefoonfotografie. Ik heb ze gevraagd wat ze moesten doen. Eerst kregen ze een powerpoint te zien, hoe ze hun telefoon het beste konden gebruiken en welke apps ze eventueel konden gebruiken om filters toe te voegen, daarna mochten ze aan de slag. Ze hadden ervoor gekozen om cijfers van voorwerpen te maken, dit was 1 van de 10 opdrachten waar ze uit mochten kiezen. Manon en Mandeeg hadden de opdracht om met voorwerpen cijfers te maken, ze vonden het heel leerzaam.

Even later nam ik een kijkje bij Sabrina en Baukje, zij hadden de opdracht om een portret te fotograferen, maar uiteindelijk zijn het actiefoto´s geworden.

Beauty producten van goudgele bloemen
Ik kwam kijken bij de workshop, beauty producten maken van goudgele bloemen. Er werden ingrediënten gebruikt zoals: zonnebloemolie, maïzena en amandelolie, dit zijn allemaal  natuurlijke producten . De bloem die gebruikt werd heet de goudsbloem, die is goed voor je lippen en als je er thee van maakt is het goed voor je darmen, en dat was ook precies wat ze gingen maken: lipgloss en thee. Ik heb ook vragen gesteld aan meisjes die deze workshop hadden gekozen.

Wat vinden jullie van deze workshop?
Lisanne: leuk, omdat het interessant is en ik vind het leuk om beauty producten te maken.

Silke: ontzettend leuk, omdat ik vaak beauty producten gebruik            .

Mayke: heel interessant, want je kan het van natuurlijke producten maken en dat geeft me een goed gevoel. Je word er ook mooi van

Wat hadden jullie zelf verwacht van de workshop?
Saskia: ik had wel verwacht dat het leuk zou worden en dat vond ik uiteindelijk ook

Nynke: ik had eerst verwacht dat we beauty maskertjes gingen maken, maar we gingen dus lipgloss maken, maar dat vond ik ook heel leuk.

Gemaakt door marije beerda

Star wars
Eerst kregen de mensen instructies over de film (star wars), daarna moesten ze zelf een star wars verhaal verzinnen. Dit waren de stappen die ze moesten uitvoeren:

  1. Weet waar je over verteld
  2. Overzicht begrippen en belangrijke punten
  3. Aandikken
  4. Hoofdpersoon bepalen
  5. Steekwoorden over je verhaal
  6. De andere personages
  7. Taboes doorbreken
  8. Vaart en ritme
  9. Alles samenvoegen tot 1 verhaal

 Gemaakt door Denise de haan                                                          

Schaken

Maandag het 2e dagdeel was ik bij schaken, zelf wist ik niet veel van schaken maar ik was wel nieuwsgierig. Eerst werd het schaken uitgelegd en de spelregels. Daarna moest iedereen aan de slag, ze moesten in tweetallen tegen elkaar. En misschien is er wel een nieuw schaakgrootmeester ontdekt.

Geschreven door: Iris Hiemstra