<

Mediatheek

Om zo weinig mogelijk drempels op te werpen voor jou om leesboeken te lenen en zodoende het lezen te bevorderen heeft de mediatheek haar uitleenregels aangepast conform het uitleenbeleid van de meeste Openbare Bibliotheken in Friesland.

Je mag een boek kosteloos lenen voor de termijn van 4 weken. Na deze termijn is het mogelijk om nog 1x het boek kosteloos te verlengen voor de termijn van 4 weken. Als na deze periode het boek nog niet is ingeleverd volgt er na één week een aanmaning om dit alsnog te doen. Dit wordt indien nodig na één week herhaald. Heb jij dan nog steeds niet gereageerd dan volgt er een factuur. We gaan er dan vanuit dat je de geleende boeken niet meer inlevert en dat je deze als je eigendom beschouwt. Lever je de boeken alsnog in dan vervalt de factuur en betaal je alleen de administratiekosten. Voor het te laat inleveren van geleende boeken wordt geen boete berekend. Wel worden de door de school gemaakte kosten inzake gestuurde aanmaningen en facturen doorberekend aan jou.

Ook voor het maken van huiswerk, het lezen van een tijdschrift, krant of boek ben je welkom in de mediatheek. We hebben een aantal computers die je kunt gebruiken voor je schoolopdrachten. Alleen als er lesgegeven wordt in de mediatheek kan dat niet altijd.