<

Mavo+

Heb jij op de basisschool een vmbo-T-advies met een plusprofiel gekregen? En ben je erg goed in begrijpend lezen en rekenen/wiskunde? Dan is de kans groot dat je je kunt aanmelden voor de mavo+ op onze locatie in Buitenpost.

Geen aparte klas, wel extra uitdaging

Je gaat naar een ‘gewone’ mavo-brugklas, maar krijgt wel de kans om bepaalde lessen op havo-niveau te volgen. Misschien lukt het dan om na het eerste jaar toch nog over te stappen naar de havo. En als het héél erg goed gaat, kan je soms al tijdens het eerste jaar overstappen, direct na het tweede rapport.

Jouw docenten houden er natuurlijk rekening mee dat jij mavo+leerling bent. Er is dus geen aparte mavo+klas, maar je krijgt wel extra uitdaging door sommige vakken op havo-niveau te doen. Het gaat dan om de kernvakken Engels, Nederlands en wiskunde.

Soms krijg je extra opdrachten of kun je met extra leerstof je nog meer verdiepen. Daarvoor gebruiken we zowel papieren werkboeken als online leermethodes die je op je Chromebook kunt volgen.

Toetsen op mavo-niveau

Bij alle vakken word je getoetst op mavo-niveau, ook bij Engels, Nederlands en wiskunde. Natuurlijk hopen we wel dat je hoge cijfers haalt. Daarmee laat je namelijk zien dat het havo-niveau bij jou past.

Wat vinden we belangrijk?

Om de overstap naar de havo te kunnen maken, zijn hoge cijfers alleen niet voldoende.

We vinden ook de volgende punten heel belangrijk:

  • Je kunt zelfstandig werken
  • Je kunt goed plannen
  • Je hebt een open en actieve houding
  • Je beschikt over sociale vaardigheden
  • Je kunt goed samen werken
  • Je hebt je werk altijd voor elkaar
  • Je wilt meer, je bent gretig

Natuurlijk helpen we je hier ook bij. We zorgen ervoor dat jij weet wat we van jou verwachten en hoe we die overstap naar havo 2 samen met jou willen bereiken.

Hoe je ouders/verzorgers kunnen helpen

Ook je ouders/verzorgers kunnen je helpen. Ze kunnen je vast tips geven hoe jij je huiswerk het beste kunt maken en helpen bij het plannen van je schoolwerk. We gaan ervan uit dat ze het beste met jou voor hebben. En dat ze meedenken wat het beste voor jou is: overstappen naar havo 2 of gewoon lekker door op de mavo.

Naar klas 2

Heb je het eerste jaar met succes afgerond? Dan kijken we of je inderdaad verder kunt naar havo 2 of dat de mavo toch beter bij jou past. De normen hiervoor hebben we vastgelegd in een overgangsreglement. En natuurlijk hebben je docenten ook een goed beeld gekregen van hoe jij het doet op school. Zij zullen er alles aan doen om jouw talenten tot bloei te laten komen. Of dat nu op de mavo is, of op de havo.